Sütési hőmérséklet: 180°C
Hozzávalók (kb 20 db):
375 g cukor,
200 g olvasztott étcsokoládé,
250 ml növényi olaj,
2 kiskanál vaníliaaroma,
4 tojás,
220 g liszt,
1 kiskanál sütőpor
Csokoládémáz:
185 g étcsokoládé,
2 kiskanál növényi olaj
Elkészítése:
1. Tegyük a cukrot, a csokoládét, az olajat, a vaníliaaromát és a tojásokat egy tálba, és könnyed mozdulattal verjük fel. Szitáljuk egybe a lisztet és a sütőport. A két keveréket jól keverjük össze.
2. Öntsuk a masszát egy kivajazott és kibélelt, 20x20 cm-es tepsibe, és süssük 40 percig vagy amíg a tészta megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni, azután vágjuk 5 cm-es kockákra, és helyezzük fémrácsra.
3 A csokoládémáz elkészítéséhez tegyük a csokoládét egy tűzálló tálba, helyezzük forrásban lévő víz fölé, és addig kavargassuk, amíg a csokoládé felolvad. Keverjünk bele olajat. Locsoljuk a mázat a kockákra, és várjuk meg, amíg megdermed.
Ez a finom csokoládés sütemény napokig friss marad, ha száraz, hűvös helyen, légmentesen zárható dobozban tartjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése