Mogyorós hógolyó

Hozzávalók (kb 40 db):
200 g darabokra tört fehércsokoládé,
45 g feldarabolt vaj,
60 ml tejszín,
1 evőkanál mogyorólikőr (elhagyható),
125 g hántolt, pörkölt mogyoró,
60 g kókuszreszelék

Elkészítése:

1. Tegyük a csokoládét, a vajat, a tejszínt és a likőrt (ha használunk) egy tűzálló tálba forrásban lévő víz fölé, és állandó keverés mellet melegítsük, amíg sima lesz. Vegyük le a tálat a gőzről, és te­gyük félre, hogy kissé lehűljön.
2. Kevergessük a masszát, amíg besűrűsödik, és formázható lesz. Evőkanálnyi mennyiségekből formáljunk kis golyókat úgy, hogy mindegyik golyó közepébe nyomjunk egy mogyorót. Forgassuk meg a golyókat kókuszreszelékben, és tegyük egy órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjenek.
 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése