Vörösboros kuglóf

Hozzávalók: 22 cm átmérőjű kuglóf­forma,
100 g tejcsokoládé,
300 g liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
200 g vaj vagy margarin,
150 g barna cukor,
3 tojás,
2 dl vörösbor,
1 tábla bevonó tejcsokoládé,
2 evőkanál durvára vá­gott dió,
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával be­szórjuk. A csokoládét lereszeljük. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót. A vajat habosra keverjük a cukorral, és beledolgozzuk a csokoládét és a lisztet. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat, végül a vö­rösbort is beledolgozzuk. A masszát a formába öntjük, és azonnal a sütő középső rácsán 50-60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, bevonjuk vele a kuglófot, és megszórjuk a vágott dióval. Hagyjuk megszáradni.
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése