Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
120 g puha vaj,
230 g cukor,
2 tojás,
250 g liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1/4 teáskanál szódabikarbóna,
1/4 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt kardomon,
½ teáskanál őrölt fahéj,
½ teáskanál őrölt gyömbér,
1,25 dl tejföl,
1,25 dl lekvár,
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerekkel egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban összevegyítjük a tejfölt és a lekvárt. A lekváros keveréket a vajas keverékhez keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. A süteményt a sütő középső rácsára téve 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell. A kuglófot a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítva porcukorral meghintjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése