Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
250 g vaj,
150 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
3 dl tej,
500 g túró,
50 g zselatin,
100 g mazsola,
2 evőkanál kakaó,
10 darab babapiskóta.
Elkészítés:
A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Kevés tejjel és botmixerrel a túrót pépesre törjük, hozzáadjuk a tojásos masszát és elkeverjük. A zselatint a maradék tejben feloldjuk, és hagyjuk hűlni. Kis idő után hozzákeverjük a túróhoz, majd belekeverjük a mazsolát. A massza egyik felét bevizezett kuglófformába öntjük, pár percre betesszük a hűtőszekrénybe, míg meg nem dermed. Addig a massza másik felébe beletesszük a kakaót, és csomómentesre keverjük, és a fehér massza tetejére öntjük. A kuglófot babapiskótával fedjük le. Fél napig a hűtőszekrényben tartjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése