Hozzávalók (8-10 személyre):
185 g étcsokoládé,
60 ml erős feketekávé,
5 szétválasztott tojás,
100 g porcukor,
2 evőkanál átszitált sima liszt,
cukrozott rózsaszirom
Mascarponés töltelék:
375 g mascarpone sajt,
2 evőkanál porcukor,
2 evőkanál konyak,
125 g csokoládés mogyorókrém
Elkészítése:
1. A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegítsük, amíg sima lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
2. A tojássárgáját keverjük sűrűre és habosra. Apránként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele a csokoládés keveréket és a lisztet.
3. A kemény habbá vert tojásfehérjét adjuk a csokoládés masszához. Ontsuk 26x32 cm-es kivajazott, kibélelt tepsibe, és süssük 20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
4 A töltelékhez keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a konyakot egy tálban.
5. Borítsuk a süteményt egy tiszta konyharuhára, amit megszórtunk porcukorral. Kenjük meg csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felével, és tekerjük fel. Vonjuk be a maradék töltelékkel, és díszítsük cukrozott rózsaszirommal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése