Hozzávalók (10 szelet):
250 g vaj, darabolva
150 g fehércsokoládé feldarabolva
440 g porcukor
250 ml tej
300 g finomliszt 1 kávéskanál sütőporral elkeverve
1 teáskanál vaníliaeszencia
2 tojás könnyedén felverve
2 evőkanál kakaópor
600 g tejcsokoládé durvára vágva
250 ml tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze vajat, a fehércsokoládét, a cukrot és a tejet egy közepes lábasban. Állandó keverés mellett - forralás nélkül - addig főzzük, amíg krémes nem lesz. Öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. A fehércsokoládés keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a lisztet, a vaníliaeszenciát és a tojást. Öntsük a keverék felét az egyik előkészített tortaformába. A maradék keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a kakaóport, és öntsük a másik előkészített tortaformába. Süssük alacsony hőfokon 50 percig. Hagyjuk a tésztát a formában hűlni 5 percig, majd helyezzük sütőrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Keverjük össze a tejcsokoládét és a tejszínt egy lábasban, majd állandó keverés mellett főzzük krémesre. Öntsük egy tálba és lefedve tegyük hűtőbe. Időnként keverjük meg - mindezt addig ismételjük, amíg a krém kenhető, habos állagú lesz. Tegyünk félre 1 csészényit belőle a torta tetejének borítására. A kihűlt tortalapokat vágjuk ketté. Helyezzünk egy tortalapot egy nagyobb tálra, kenjük meg fél csésze tejcsokoládés krémmel. A rétegelést ismételjük meg váltogatva a különböző színű lapokat. A torta oldalát és tetejét borítsuk be a félretett csokoládékrémmel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése