Rózsaszín- fehér hab


Hozzávalók (8 személyre):
500 g különféle bogyós gyümölcs,
250 g cukor,
1 evőkanál narancslikőr,
60 ml víz,
6 tojássárgája,
200 g olvasztott fehércsokoládé,
2 kiskanál vaníliaaroma,
410 ml tejszín felverve,
fehércsokoládé-forgács

Elkészítése:

1. A gyümölcsöket turmixoljuk össze, majd nyomjuk át egy szitán egy serpenyőbe. Keverjünk bele 90 g cukrot és a likőrt, és alacsony hőmér­sékleten főzzük időnként megkeverve, amíg elfő a leve, és 250 ml marad. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
2. Tegyük a vizet, a tojássárgákat és a maradék cukrot egy tűzálló tálba, helyezzük forrásban lévő víz fölé, és kevergessük 8 percen át illet­ve addig, amíg könnyű és krémes lesz. Vegyük le a tálat a gőzről. Adjuk hozzá a csokoládét és a vaníliaaromát, és addig keverjük, amíg a csokolá­dés krém kihűl. Keverjük bele a tejszínhabot, és osszuk két részre.
3. Keverjük a gyümölcspépet az egyik felébe, a má­sikat hagyjuk változatlanul. Felváltva adagoljuk a kétfajta krémet üvegpoharakba. Tűvel vagy pálci­kával keverjük meg, hogy erezett mintás hatást keltsünk. Hűtsük be, hogy megdermedjen. Köz­vetlenül tálalás előtt díszítsük csokoládéforgáccsal.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése