Bohém keksz

Sütési hőmérséklet: 180°C

Hozzávalók (kb 36 db):
75 g tejcsokoládé,
220 g lágy vaj vagy margarin,
1 bögre porcukor,
185 g liszt,
¾ kiskanál sütőpor,
60 g színes gyöngycukor,
60 g karamellpasztilla (korong)

Elkészítése:

1. Tegyük a csokoládét egy hőálló tálban forrásban lévő víz fölé, és kevergessük, amíg sima lesz. Vegyük le a tálat a gőzről, és rakjuk félre, amíg kissé lehűl.
2. Tegyük a vajat és a cukrot egy tálba, és addig ke­verjük, amíg könnyű és habos lesz. Adjunk hozzá átszitált lisztet, sütőport és csokoládét, majd a két masszát jól keverjük össze.
3 Szaggassunk evőkanálnyi labdácskákat, és he­lyezzük vékonyan kivajazott tepsibe. Lapogassuk meg őket, és mindegyik halom közepébe tegyünk színes gyöngycukrot vagy karamellpasztillát. Süs­sük 12 percig illetve amíg a kekszek megsülnek. Fémrácsra tegyük kihűlni.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése