Hozzávalók (8 személyre):
6 tojássárga,
220 g porcukor,
125 ml víz,
125 ml juharszirup,
600 ml tejszín,
100 g finomra vágott makadámiadió,
100 g apróra tört fehércsokoládé,
juharszirup a díszítéshez
Elkészítése:
1. Tegyük a tojássárgákat egy tálba, és addig keverjük, amíg sűrű és habos lesz. Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, és alacsony hőmérsékleten melegítsük, kevergessük, amíg a cukor feloldódik. Forraljuk fel, és főzzük, amíg a keverék besűrűsödik, és a cukorhőmérő eléri a 118 °C-ot („puha labda" állapot).
2. Apránként keverjük a cukorszirupot és a juharszirupot a tojássárgákhoz, és folytassuk a keverést, amíg kihűl. Tegyük a tejszínt egy tálba, és addig verjük, amíg lágy hab lesz. Keverjük a tejszínhabot, a makadámiadiót és a csokoládét a tojásos masszához.
3. Öntsük a keveréket egy alumínium fóliával kibélelt, 15x25 cm-es sütőformába, és fagyasszuk 5 órán át, illetve amíg megkeményedik.
4. Borítsuk a parfét egy tálra, távolítsuk el a fóliát, vágjuk szeletekre, és csurgassuk rá a juharszirupot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése