Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
A marcipánkockához:
120 g marcipánmassza,
1 evőkanál sütőrum,
100 g hámozott, darált pisztácia.
A tésztához:
5 tojás,
1 csipet só,
250 g vaj,
250 g cukor,
1 evőkanál sütőrum,
180 g finomliszt,
140 g étkezési keményítő,
1 teáskanál sütőpor.
A mázhoz:
100 g zsíros csokoládémáz,
25 g aprított pisztácia.
Kikenéshez:
vaj,
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk, és zsemlemorzsával beszórjuk. A marcipánmasszát összegyúrjuk a pisztáciával és a rummal, 1 cm vastagra nyújtjuk, és kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét, és kemény habbá verjük. A tésztához a vajat a cukor másik felével, a tojássárgájával és a rummal habosra keverjük. Egy másik edénybe átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, és felváltva a kemény habbal a vajas keverékhez adjuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a kockára vágott marcipános pisztáciát. A tésztát a formába töltjük, és a sütőben (középen) 80 percig sütjük, majd süteményrácson hagyjuk kihűlni. A bevonót vízfürdőben megolvasztjuk. Bevonjuk vele a süteményt, és gazdagon megszórjuk az aprított pisztáciával.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése