Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
10 evőkanál vörösbor,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
2 kiskanál forraltbor-fűszerkeverék,
220 g liszt,
½ csomag sütőpor,
2 tojás,
csipet só,
100 g porcukor,
250 g vaj,
100 g cukor,
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. Felmelegítjük a vörösbort a reszelt citromhéjjal, a forraltbor-fűszerrel és 2 evőkanál cukorral. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a maradék cukorral és a tojások sárgájával. Ráöntjük a fűszeres bort, majd hozzákanalazzuk a lisztet, és apránként adagoljuk a kemény habot, hogy ne nagyon törjön össze. A masszát a formába töltjük, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Mázzal leöntve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése