Forralt boros kuglóf

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kug­lófforma):
10 evőkanál vörösbor,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
2 kiskanál forraltbor-fűszerkeverék,
220 g liszt,
½  csomag sütőpor,
2 tojás,
csipet só,
100 g porcukor,
250 g vaj,
100 g cukor,
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kiva­jazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. Felmelegítjük a vörösbort a reszelt citromhéjjal, a forraltbor-fűszerrel és 2 evőkanál cukorral. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval habosra kever­jük, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a maradék cukorral és a to­jások sárgájával. Ráöntjük a fűszeres bort, majd hozzákanalazzuk a lisztet, és apránként adagoljuk a kemény habot, hogy ne nagyon törjön össze. A masszát a formába töltjük, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Mázzal leöntve tálaljuk.
 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése