Sütési hőmérséklet: 180°C
Hozzávalók (8 személyre):
5 szétválasztott tojás,
60g porcukor,
100 g olvasztott, majd lehűtött étcsokoládé,
2 evőkanál átszitált önkelesztő liszt,
2 evőkanál átszitált kakaópor,
csokoládéforgács
Fehércsokoládés töltelék:
60 g fehércsokoládé,
170 ml tejszín
Csokoládémáz:
200 g olvasztott étcsokoládé,
60 g olvasztott vaj
Elkészítése:
1. Tegyük a tojássárgákat és a cukrot egy tálba, és addig keverjük, amíg sűrű és habos lesz. Keverjük bele a csokoládét, a lisztet és a kakaóport.
2. Tegyük a tojásfehérjét egy tiszta tálba, és verjük kemény habbá. Keverjük a habot a csokoládés masszába.
3. Öntsük a masszát egy kivajazott és kibélelt, 26x32 cm-es sütőformába, és süssük 15 percig illetve amíg megsül. Borítsuk a süteményt egy porcukorral megszórt konyharuhára, és a rövidebbik végétől kiindulva tekerjük fel. Tegyük félre hűlni.
4. A töltelék elkészítéséhez tegyük a fehércsokoládét egy tűzálló tálba, helyezzük forrásban lévő víz fölé, és állandó keverés mellett melegítsük,
amíg sima lesz. Tegyük hozzá a tejszínt, és jól keverjük össze. Fedjük be, és tegyük hűtőbe, amíg megkeményedik, és kenhetővé válik. Tekerjük ki a tésztát, és kenjük meg a töltelékkel, a széleken 1 cm-es sávot szabadon hagyva. Újra tekerjük fel.
A máz elkészítéséhez alaposan keverjük össze a csokoládét és a vajat. Kenjük meg vele a tekercset, majd egy villával érdesítsük fel a felületét. Díszítsük csokoládéforgáccsal.
A süteményt tálalásig tartsuk hűtőben. Kínálás előtt szórjuk be porcukorral, hogy „havas" hatást keltsünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése