Sütési hőmérséklet: 180 °C
Hozzávalók (kb 35 db):
2 bögre liszt,
75 g kakaópor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
250 g cukor,
200 g hántolt mandula,
2 tojás,
1 tojássárgája
Elkészítése:
1. Szitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát egy tálba. Ennek a lisztes keveréknek a közepébe vájjunk egy mélyedést, amelybe adagoljuk a cukrot, a mandulát és a tojásokat. Jól keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk.
2. Vékonyan lisztezett felületre borítsuk ki a tésztát, és addig gyúrjuk, amíg teljesen sima lesz. Osszuk négy egyenlő részre. Mindegyik adagból nyújtsunk egy 5 mm vastag és 4 cm széles csíkot.
3. Helyezzük a csíkokat egy nem tapadás sütőpapírral kibélelt tepsire. Kenjük meg tojássárgájával, és süssük 30 percig illetve amíg enyhén barnulni kezd. Vágjuk a csíkokat kb. 1 cm-es darabokra, tegyük vissza a sütőbe és süssük még 10 percig illetve amíg kiszáradnak.
A kekszeket részben bemárthatjuk olvasztott csokoládéba. Mielőtt a csokoládé teljesen megdermedne, mártsuk apróra vágott, pörkölt mandulába.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése