Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
40 dkg törhető csokoládé,
3 evőkanál olaj,
250 g kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 dl ásványvíz,
2 tojás,
250 g liszt,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál kakaópor,
100 g kókuszreszelék,
vaj,
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sütőt 190 cC-ra (légkeverésesnél 170 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A csokoládét durva darabokra törjük. Az olajat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel.
A tojásokat egyenként felütjük és belekeverjük a cukros olajba. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaót és a kókuszreszeléket. Apránként a habos-tojásos masszához adjuk, majd belekeverjük a durva darabokra vágott csokit. A masszát a formába töltjük. A süteményt azonnal a sütő közepére téve 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell. A kuglófot rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése