Csokoládés puszedli

Sütési hőmérséklet: 180 °C

Hozzávalók (kb 20 db):
2 tojásfehérje,
45 g átszitált kakaópor,
140 g kókuszreszelék

Elkészítése:

1. A tojásfehérjét tegyük egy tálba, és verjük fel keményre. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a műveletet, amíg a hab sűrű és fé­nyes lesz.
2. Keverjük a kakaóport és a kókuszreszeléket a to­jásfehérjébe. Evőkanállal formáljunk kis halmokat a kivajazott tepsire, és süssük 15 percig, amíg a puszedlik megszilárdulnak. Fémrácsra tegyük kihűlni.

Lehetőleg kerüljük el, hogy sü­téskor párás legyen a levegő, mert a nedvesség befolyásolhatja a sütemény állagát. A puszedli-kat légmentesen záródó dobozban, hűvös, szá­raz helyen tároljuk.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése