Sütési hőmérséklet: 180 °C
Hozzávalók (kb 20 db):
2 tojásfehérje,
45 g átszitált kakaópor,
140 g kókuszreszelék
Elkészítése:
1. A tojásfehérjét tegyük egy tálba, és verjük fel keményre. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a műveletet, amíg a hab sűrű és fényes lesz.
2. Keverjük a kakaóport és a kókuszreszeléket a tojásfehérjébe. Evőkanállal formáljunk kis halmokat a kivajazott tepsire, és süssük 15 percig, amíg a puszedlik megszilárdulnak. Fémrácsra tegyük kihűlni.
Lehetőleg kerüljük el, hogy sütéskor párás legyen a levegő, mert a nedvesség befolyásolhatja a sütemény állagát. A puszedli-kat légmentesen záródó dobozban, hűvös, száraz helyen tároljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése