Hozzávalók (8 adag):
85 g étcsokoládé durvára vágva
50 g kakaópor
200 g barna cukor
125 ml forró víz
2 tojássárgája
30 g őrölt mandula
50 g teljes kiőrlésű liszt
4 tojásfehérje
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt közepes fokozatra. Egy 20 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát alaposan béleljük kí sütőpapírral. Keverjük össze a csokoládét, a kakaót és a cukrot a vízzel egy nagyobb táiban. Addig keverjük, amíg lágy masszát nem kapunk.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, és kézi habverővel jól dolgozzuk össze. Forgassuk bele az őrölt mandulát és a lisztet. Verjük fel a tojásfehérjét habbá egy kisebb tálban elektromos mixerrel. A habot két adagban óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe, amelyet öntsünk az előkészített formába. Süssük közepes lángon kb. 40 percig. Hagyjuk 5 percig a formában, majd helyezzük sütőrácsra. Távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk. A tetejét díszíthetjük eperrel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése