Pisztáciás trüffel

Hozzávalók (4 személyre ):
315 g darabokra tört étcsokoládé,
45 g feldarabolt vaj vagy margarin,
125 ml tejszín,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál Galliano likőr (vagy más fűszerlikőr),
125 g apróra vágott pisztácia

Elkészítése:

1. A csokoládét, a vajat, a tejszínt és a cukrot egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött simára keverjük. Adjuk hozzá a likőrt, a pisztácia felét, és jól keverjük össze. Egy órán át hűtsük, vagy amíg formázható lesz.
2. Evőkanálnyi adagokat kiszaggatva formáljunk go­lyókat a masszából, és a maradék pisztáclába forgassuk bele. Hűtve tároljuk.

Ahhoz, hogy a pisztácia ragyogó zöld színe érvényesüljön, hámozzuk meg, márt­suk 30 másodpercre forrásban lévő vízbe, szárít­suk le, és egy tiszta törlőkendővel dörzsöljük át erősen, hogy eltávolítsuk a magot fedő héját.
 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése