Sütési hőmérséklet: 190°C
Hozzávalók (kb 24 db):
125 g lágy vaj vagy margarin,
170 g porcukor,
½ kiskanál mandulaaroma,
1 enyhén felvert tojás,
250 g liszt,
½ kiskanál sütőpor,
60 ml tej,
125 g olvasztott étcsokoládé,
90 g olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
1. Tegyük a vajat, a cukrot és a mandulaaromát egy tálba, és addig keverjük, amíg könnyű és habos lesz. Apránként adjuk hozzá a tojást.
2. Szitáljuk egybe a lisztet és a sütőport, majd a tejjel felváltva adjuk hozzá a vajas keverékhez, és dolgozzuk össze úgy, hogy lágy tésztát kapjunk.
3. Nyújtsuk ki a tésztát egy vékonyan meglisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra. Csillag és hold alakú süteményformával szaggassuk ki. Helyezzük vékonyan kivajazott tepsire, és süssük 10 percig illetve addig, amíg a sütemény aranyszínű lesz. Fémrácsra tegyük kihűlni.
4. Mártsuk a hold alakú süteményt félig a fehércsokoládéba, és a csillag formájú sütemény csúcsalt az étcsokoládéba. Helyezzük fémrácsra, amíg megdermed.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése