Hozzávalók:
6 db zsemle, fél liter tej, 25 dkg cukor, 1 dl fehérbor, 3 tojás, 4 alma, 2 tojásnyi vaj, 2 kanál baracklekvár, 1 késhegynyi fahéj, 1 evőkanál mazsola, 3 4 evőkanál őrölt dió, 2 3 kanál zsemlemorzsa.
A kicsit szikkadt zsemléket vastagabb szeletekre vágjuk. Hideg forralt tejben elkeverünk 10 dkg cukrot, a mazsolát, a langyos vajat, keveset hagyjunk a tepsi kenéséhez, és ebbe beleáztatjuk a zsemleszeleteket. Egy mély tepsit vajjal kikenünk, morzsával meghintjük, és a megáztatott zsemleszeletek felét egyenletesen elosztva belerakjuk. Az almát megmossuk, megreszeljük, fahéjas cukorral, 10 dkg dióval összekeverjük, és a lerakott zsemleszeletekre simítjuk. Rárakjuk a megmaradt zsemleszeleteket, borral meglocsoljuk, és közepesen forró sütőben megsütjük. A három tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a baracklekvárt. Ezt a habos keveréket a kisült tésztára egyenletesen rákenjük. Villával meghúzogatjuk, és pár percre visszatesszük a sütőbe, és barnára sütjük. Vizes késsel nagy kockákra vágva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése