Máglyarakás 4

Hozzávalók:
6 szikkadt zsemle vagy kifli, 4 tojás, 0.5 l tej, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál feketekávé, 5 dkg vaj, 10 dkg dió vagy mandula, citromlé.

Egy mély tűzálló tálat kizsírozunk, majd beletesszük a karikára vágott péksüteményt. A tojások sárgáját négy kanál cukorral habosra keverjük, a feketekávéval és a tejjel felengedjük, a felszeletelt péksüteményre öntjük, és egy óráig állni hagyjuk. Sütés előtt még összekeverjük az olvasztott vajjal meg a darált dióval vagy mandulával, és a sütőben fél óráig sütjük. Közben a tojások fehérjét egy kanál cukorral és néhány csepp citromlével felverjük, a kihűlt tészta tetejére simítjuk, és csak annyi időre toljuk a sütőbe, hogy szép világos rózsaszínűvé váljon.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése