Hólabda

Tészta:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra (5-6 mm) sodorjuk. Kis pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Minden pogácsa tetejére diótölteléket teszünk és megsütjük
Diótöltelék: 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja, 6 tojásfehérje kemény habbá verve.
Krém:
1 csomagpuncs pudingot 2 dl tejjel, cukor nélkül felfőzünk, hűtjük. 20 dkg porcukrot, 4 evőkanál rumot, 25 dkg Ráma margarint - habosra keverünk.  A kihűlt pudinghoz vegyítjük.
A hideg pogácsákat megkenjük a krémmel. Oldalukat kókuszreszelékbe forgatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése