Hozzávalók:
25 dkg melegített méz, 1 db egész tojás, 1 db citrom reszelt héja, 4-5 db finomra őrölt szegfűszeg, 2 késhegynyi őrölt fahéj, 10 dkg porcukor, 30 dkg finomliszt.
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze egy meglisztezett gyúrótáblán. Nyújtsuk ujjnyi vastagra, részben négyzetes formára vágjuk, részben különféle formákkal kiszurkáljuk. Vajazott tepsibe téve sűrű cukros vízzel kenjük meg a kekszek tetejét, és díszítsük hámozott mandulával. Közepes tűzön süssük aranybarnára, ekkorra a tetejére kent cukor karamellizálódik (kb. 20 perc). Jól záródó fémdobozban sokáig (akár 6 hónapig is) eltartható.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése