Hozzávalók:
5 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl étolaj, 1 dl meleg víz, 25 dkg liszt, 3/4 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
Krémhez:
25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál rum, 1 puncs vagy eper puding.
Elkészítés:
Az 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk az étolajat és a meleg vizet. Nagyon jól kikeverjük. Hozzáadjuk az 5 tojás habját és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük, a másik felében elkeverjük a 2 evőkanál kakaót. És ugyanígy őzgerincformában sütjük meg (külön-külön). A megsült tésztát kihűlés után 1 cm-esre felszeleteljük, krémmel összeragasztjuk váltakozva, (1 sárga, 1 barna) amíg az anyagokból tart. A tetejét csokimázzal vonjuk be, rézsútosan szeleteljük.
Krém elkészítése:
A pudingport 3 dl tejjel megfőzzük és kihűtjük. A margarint porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot és a kihűlt pudingot. Jól kikeverjük.
Csokoládémáz:
3 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál víz. Összefőzzük, míg melegen 10 dkg margarint belekeverünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése