Hóbucka

Hozzávalók:

Tészta:
8 tojás és felvert habja, 14 dkg porcukor, 8 evőkanál meleg víz, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó
Krém:
3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 kocka Ráma, 25 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, olvasztott csoki, kókuszreszelék

Elkészítés:
Tészta:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és belekeverjük. Beleforgatjuk a tojáshabot is. Szögletes tepsibe öntjük és (tűpróba) megsütjük.
Krém:
A tejben felfőzzük a lisztet, ha kihűlt, hozzáadjuk a Rámát, a porcukrot és a rumot.
Habosra keverjük.
A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval kerek formákat szaggatunk, félbevágjuk, a krémmel töltjük, a tetejét visszatesszük rá és az oldalát is megkenjük a krémmel. Az oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk, a tetejére olvasztott csokit öntünk.
A megmaradt krém, fagyasztóban sokáig eláll.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése