Hozzávalók:
50 dkg méz, 25 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 2 tojás, 0.5 gr. hamuzsír (kálium-karbonát), 1 kávéskanál pálinka, 14 dkg mandula, szegfűszeg, 1/2 késhegynyi fahéj, vanília, 1/2 citromhéj.
Elkészítése:
Fél kg forró mézet 25 dkg porcukorral habosra keverünk, adunk bele 50 dkg búzalisztet. Cseréptálba téve, egy éjjelen át, pihenni hagyjuk. Másnap pedig 2 egész tojással kidolgozzuk, fél gramm hamuzsírral (pici pálinkában feloldva), szegfűszeggel, vaníliával, fahéjjal és 14 dkg hámozatlan, darált mandulával ujjnyi vastagra nyújtjuk, kikent tepsiben sütjük, és ha kisült tetejét sűrű sziruppal megkenjük, pár perc múlva újból sütőbe tesszük, és még melegen szeletekre vágjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése