Hozzávalók:
1 ½ csésze liszt, 1 mokkáskanál szóda-bikarbóna, 1 csapott mokkáskanál tisztított borkő, késhegynyi só, 10 teáskanál vaj, 1 csésze porcukor, 1 csésze barnacukor (vagy kristálycukor), 3 ½ evőkanál tej, 2 evőkanál őrölt mandula, ½ csésze hámozott mandula a díszítéshez, 1 mokkáskanál vanília esszencia (vagy vaníliás cukor)
Elkészítés:
Szitáljuk át együtt a lisztet, a szóda-bikarbónát, a tisztított borkőt és a sót. Keverjük a vajat, a cukrot és a barna cukrot finom krémmé, majd elegyítsük össze a tejjel. Adjuk hozzá az átszitált hozzávalókat, az esszenciát és a 2 evőkanál őrölt mandulát. Tépjünk kis darabokat a tésztából és formáljunk belőlük kerek golyókat. Tegyük azokat bevajazott tepsire egymástól 4-5 centire. Egy pohár belisztezett aljával lapítsuk le a golyókat vékony lapokká. Mindegyik kekszre tegyünk egy fél mandulát. Mérsékelten meleg sütőben (180-200 C°) süssük 15 percig. Hűtsük le, és teához szervírozzuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése