Hozzávalók:
1 ½ liter tej, 4 tojás, 15 dkg cukor, ½ rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál liszt.
Elkészítés:
A tojások fehérjét 3 kanál cukorral jó kemény habbá verjük (a cukrot csak akkor tegyük bele, ha már majdnem teljesen felvertük). Egy 3 literes lábasban tejet forralunk, fövő vízbe vizes kanállal a felvert habból tojásnyi galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset, hogy hely legyen a növekedésre. Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk, és másik felét is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon. Most elkészítjük a vaníliamártást a tej (azt is adjuk hozzá, ami a habgaluskákból lecsurgott), a tojássárga, a megmaradt cukor, a vanília és a liszt hozzáadásával (lásd Édes mártásnál). A vaníliamártást üvegtálba öntjük és ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat. Kihűtve tálaljuk. Díszíthetjük a habot 2 dkg vékonyra vágott mandulával, apróra vágott befőtt gyümölccsel, vagy 5 dkg cukorból főzött karamellel megcsurgatjuk a habok tetejét. A madártejet karamellamártással is szokták készíteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése