Hókifli


Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg rétesliszt, 20 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tejföl , 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só.
A töltelékhez:
Kemény gyümölcsíz, vagy 1 dl cukros tejben főtt 20 dkg darált dió
A tetejére vaníliás porcukor

15 percig keverjük a puha margarint (elektromos habverővel gyorsabb), majd belemorzsoljuk az élesztőt.  A liszttel, a tejföllel, a cukorral, csipetnyi sóval összedolgozzuk, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.  Másnap késfok vastagságúra nyújtva, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és kemény gyümölcsízzel, vagy édes tejben főtt darált dióval megtöltve, félbehajtjuk.
Sütőlemezre egymás mellé fektetjük, és előmelegített sütőben, erős lánggal aranysárgára sütjük.
Azonnal, forrón porcukorba forgatjuk.  Sokáig frissen eláll.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése