Hozzávalók:
Olvasszuk fel egy lábosban a mézet és a vajat. Keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd fokozatosan keverjünk bele 2 ek kakaót és adjuk hozzá az apróra vágott mandulát, a mézeskalácsfűszert, a rumot, a lisztet, a sütőport és a vajas mézet.
Vajazzunk ki 12 db bombaformát, szórjuk be belsejüket darált mandulával, és félig töltsük meg tésztával. Vágjuk apróra a sárgabarackot, keverjük össze a megmosott mazsolával az apróra vágott marcipánnal, narancs- és citromhéjjal és mindegyik formába tegyük a keverékből. Töltsük rá a maradék tésztát, 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig süssük. Ha elkészült, gyorsan fordítsuk ki a formákból, és rácson hűtsük ki.
A mázhoz olvasszuk fel a vajat és a csokoládét és keverjük bele a maradék kakaót. Kenjük a még langyos tészták tetejére és hagyjuk kihűlni. Ha nincs bombaformánk, két rétegű erős alufóliával is helyettesíthetjük. Vágjunk ki belőle kb.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése