Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez:
25 dkg méz, 70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 1 tojássárgája, 1,5 dkg szalalkáli, 5 dkg reszelt cukrozott narancshéj, 10 dkg dió, őrölt fahéj, ánizs, őrölt szegfűszeg
A mézet feloldjuk 2 dl forró vízzel, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat, a cukrot, a fűszereket, a reszelt narancshéjat, és a szalalkálit keverőtálba tesszük, majd fél óra alatt sima, habos masszát keverünk belőle. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a mézes szirupot, majd deszkára borítjuk, és jól összedolgozzuk. Letakarjuk, és négy órán át, pihentetjük. Négy részre osztjuk, fél centis lapokat nyújtunk belőle, és kekszformákra vágjuk.
Megkenjük tojással, és negyedekbe vágott dióval díszítjük, majd kikent tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése