Almás-diós hógolyó

Hozzávalók:
4 tojás, 2,5 dl cukor, 5 dl liszt, 2 dl olaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál őrölt fahéj, 5 db alma, 15 dkg dió, vaj
A krémhez: 4 evőkanál liszt, 4 dl tej, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A tojásokat felverjük, belekeverjük a cukrot, majd fakanállal kevergetve olajjal és a liszttel simára keverjük. Keverés közben fahéjjal ízesítjük, és beleforgatjuk a kockacukornyi darabokra vágott almát, és a durvára tört diót. Nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és 1,5 cm vastagon belesimítjuk a tésztát. Közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a lisztet a tejben pépesre főzzük, majd kihűtjük. A vajat a por- és vaníliás cukorral habosra keverjük, összedolgozzuk a lisztes péppel. A kihűlt tésztát 3-3 centis négyzetekre vágjuk.
Kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel, oldalukat is megkenve, végül megforgatjuk a kókuszreszelékben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése