Mézeskalács

1 kg liszthez hozzákeverünk 2 kávéskanál szódabikarbónát és ízlés szerinti fűszereket (lehet őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj, ánizs, gyömbér, stb.)
A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk. 40 dkg mézet 15 dkg cukorral felforralunk. majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé megolvadt, 1 tojás sárgáját adunk hozzá.
Melegen összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk. Sütés előtt tojással megkenjük. Forró sütőben néhány perc alatt szép / világos / barnára sütjük.
Ha kihűlt, díszíthetjük: 1 tojás fölvert habjához keverés közben hozzáadott 15 dkg porcukorból, illetve cukorlisztből készült habbal, amely a mézes tetején kb. 25-30 perc alatt megszárad.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése