Cseresznyés keksz

Hozzávalók:
1 csésze liszt, késhegynyi só, 12 teáskanál vaj, 1 csésze porcukor, pár szem cseresznye a dekoráláshoz, 1-1 ½ evőkanál tej, 1 mokkáskanál vanília esszencia vagy vaníliás cukor

Elkészítés:
Keverjük ki krémmé a vajat és a cukrot, majd keverjük bele az átszitált lisztet és sót. Ezután adjuk hozzá a tejet és a vanília esszenciát. Tegyük a masszát nyomózsákba és készítsünk apró fantáziadús formákat. Cseresznye darabokkal díszítsük, hagyjuk hűlni, míg megszilárdul. Mérsékelten meleg sütőben (180-200 °C-on) süssük aranybarnára. Drótrácson hűtsük le. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése