Madártej 6

Hozzávalók:
1 l tej, fél rúd vanília, 6 tojás, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál vaníliás pudingpor, 1/2 dl rum

Elkészítés:

A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból a tejbe (több adagban), és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.
A tejből kidobjuk a vanília rudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése