Tök halva

Hozzávalók:
2 kg tök, 2 csésze kondenzált tej, 8 evőkanál vaj, 1 teáskanál citromlé, 1 csésze cukor, 4 evőkanál hámozott mandula, 4 evőkanál pisztácia vagy mogyoró

Hámozzuk meg tököt, távolítsuk el a magokat, majd reszeljük le. Tegyük a citromlevet vízbe és áztassuk benne a tököt 10 percig. Óvatosan nyomkodjuk ki a vizet belőle. A vajat, a reszelt tököt és a kondenzált tejet kavargatva addig forraljuk, míg a lé elpárolog belőle. Ezután adjuk hozzá a cukrot és kavargassuk, míg besűrűsödve elválik az edény falától. Tegyük egy szerviztálba és szórjuk meg összevágott pirított mandulával és pisztáciával. Melegen szolgáljuk fel ebédre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése