Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg porcukor, 8 db tojás, 8 evőkanálnyi forró víz, 1 evőkanál kakaópor, 25 dkg rétesliszt, 1 zacskó sütőpor.
A krémhez:
A díszítéshez:
1 tábla ét-tortabevonó, 5 dkg vaj.
A 40 dkg porcukrot és a tojások sárgáját kikeverjük, ezután beletesszük a forró vizet, a kakaóport és a sütőport, majd ismét összekeverjük. Beletesszük a lisztet és megkeverjük. A tojások fehérjét habbá keverjük, és lazán belekeverjük a tésztába. Kb. 37x26 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, ne legyen nagyobb, mert akkor lapos lesz. A tepsibe sütőpapírt rakunk, és azt zsírozzuk ki, hogy a tészta szépen elváljon. Előmelegített sütőben kell sütni, közepes lángon, az ajtót ne nyisd ki, mert összeesik a tészta! Ha kész a tészta megvárjuk, hogy langyos legyen, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Két krémet készítünk. Az egyik krém: fél liter hideg tejet összekeverem 5 evőkanál rétesliszttel, hogy ne legyen csomós. Ezt lassú tűzön állandó kavarással sűrűsödésig főzzük. A másik krém: a margarint és a porcukrot kikeverjük. A két krémet összekeverjük! A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük, az oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokimáz kerül, amit a vajjal együtt felolvasztunk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése