Tészta:
6 tojássárgáját, 10 dkg porcukorral habosra keverünk, közben hozzáadunk 1 dl olajat és 1 dl meleg vizet. Belekeverünk még 1 csomag sütőport és 40 dkg lisztet. Végül a keményre vert tojásfehérje habot.
Két részre osztjuk, felét zsírozott-lisztezett formába öntjük, és lassú tűzön megsütjük.
A másik felébe 3 evőkanálkakaót, 2 evőkanál olajat és 2 dl meleg vizet öntünk. Ezt is lassú tűzön sütjük. Ez a piacon kapható kétféle méretű őzgerincformából a nagyobbikba való adag.
Krém:
20 dkg porcukrot, 20 dkg margarinnal és 4 evőkanál rummal habosra keverünk. 2,5 dl tejben 1 csomag puncspudingot sűrűre főzzük. Ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. (Mivel a családom szereti, ha bőségesen van krém benne, és a külső egyenetlenségek elsimítására is vékonyan bekenem az oldalát. Én 5 dl tejben 2 csomag pudingot főzök meg egy kanállal több rumot hozzáadva)
A kihűlt tésztát felszeleteljük, 1 sárga és 1 barna lapot összeragasztunk, majd csokimázzal bevonjuk, és ferdén szeleteljük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése