Hozzávalók:
14 dkg porcukor, 14 dkg hámozatlan darált mandula, 6 dkg darált főzőcsokoládé, 1 evőkanál rum, 1-2 tojásfehérje, 30 dkg nyers marcipán, 10 dkg porcukor, 3 cl rum, egy kevés kakaó
A 14 dkg porcukorból, mandulából, a csokoládéból, rumból és szükség szerinti tojásfehérjéből formázható keményebb masszát gyúrunk, amit 20 részre osztunk, és golyókat formálunk belőle, melyeket egy kissé ellapítunk és egy éjszakán át állni hagyunk.
A marcipánmasszát a 3 cl rummal és 10 dkg porcukorral összegyúrjuk; szintén 20 részre osztjuk, amikből a gombák szárát formázzuk. A megszáradt gombakalapkákat kakaóba forgatjuk és fakanál nyelével az alsó felükre kis mélyedést nyomunk, az előkészített gombaszárak felső végét tojásfehérjébe mártjuk, és a gombafejeken lévő mélyedésbe nyomjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése