Hozzávalók:
4 db tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg liszt, 20 dkg zabpehely, fél tasak sütőpor, 2 dkg kakaópor, 5 dkg finomra vágott mandula, 5 dkg finomra vágott mogyoró, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 db tojássárgája, 1 evőkanál tej.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet a liszttel, a sütőporral, a kakaóval eldolgozzuk. A mandulával, a mogyoróval, a reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel együtt a tojásos cukorhoz keverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, 10 cm széles csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, a csíkokat megkenjük vele, és kb. 10 percig sütjük. Amikor kész, azonnal négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése