Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz, 1 dl feketekávé, 2 cl rum (vagy pár csepp aroma), 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg dió
Elkészítése:
A kekszet kézzel apróra tördeljük, a kávét lefőzzük. A cukrot, a margarint, a kakaót, a rumot tálba tesszük, és ráöntjük a forró kévét. Teljes oldódásig keverjük, majd hozzáadjuk a kekszet, és tíz deka durvára vágott diót. Fakanállal alaposan átforgatjuk. Letépünk egy nagyobb darab alufóliát, a közepére, egy sávba darált diót hintünk, és erre rendezzük rúd alakban a keveréket. A tetejét és az oldalát is megszórjuk darált dióval, majd szorosan a fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt vesszük elő, és éles késsel szeletelve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése