Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg darált keksz, 15 dkg darált dió, 4 dkg porcukor, 1,5 dl meggylé, 10 dkg magozott meggy, 3 dkg mosott mazsola, 1 dl rum + a krém egyharmada
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a sárgájához előbb egy keveset rakunk hozzá, végül a maradékot és a lisztet is hozzáadjuk. Egyenletesen elkenjük a tepsin, (35 x 35-ös tepsi az ideális), és 180 fokon megsütjük. A töltelékhez a kekszet, diót, porcukrot, a meggylét, a mazsolát és rumot elkeverjük, ezzel egy képlékeny tölteléket kapunk.
A krémhez közben pudingot főzünk, a margarint a porcukorral kihabosítjuk, ha kihűlt, az áttört pudinggal elkeverjük. A kisült piskótát három egyenlő vastag csíkra vágjuk. A csíkokat megkenjük vékonyan a krémmel, a középsőre felhalmozzuk a tölteléket, lehetőleg háromszög, azaz felfelé csúcsosodó alakban, a másik két piskóta csíkot a krémmel megkent oldalukkal befelé a töltelékre nyomjuk. Egyenletes háromszög alakját megadjuk, a maradék krémmel bekenjük, és kókuszreszelékkel beszórjuk a felületét. Szeletenként félbevágott, kandírozott meggyel díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése