Diós-mazsolás kalács

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 14 dkg cukor, 4 tojás, 14 dkg darált dió, 2 rúd reszelt csokoládé, 6 dkg mazsola, 6 dkg, liszt, késhegynyi sütőpor, olaj a tepsi kenéséhez, liszt a hintéshez.

A habosra kevert vajhoz adjuk a cukrot, tovább keverjük. Folyamatos keveréssel adjuk hozzá egyenként a tojássárgáját. Ha sima krémszerű, beletesszük a diót, a csokit, és a megszárított mazsolát.
A krémhez felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet és a tojásfehérjéből keményre vert habot. Őzgerincformába (megkent, lisztezett) öntjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült, óvatosan kiborítjuk, hűlni hagyjuk. Megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk csokoládémázzal.
Csokoládémáz:
10 dkg csokoládét 2 evőkanál tejjel gőz felett megpuhítunk, kevés vajat teszünk bele. A kalácsra kenjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése