Pettyes havas háztető

Hozzávalók:
25 dkg cukor, 8 dkg margarin, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 2 tojás.

Ezeket habosra keverjük. Hozzáadunk 60 dkg lisztet, 1 teáskanál szódabikarbónát és jól kidolgozzuk.
A tésztából 3 cipót formálunk. Kettőből 1-1 lapot sütünk, a harmadik cipóhoz 2 evőkanál kakaót és 1 evőkanál tejet keverünk, jól beledolgozzuk. Ebből a tésztából 12 rudat készítünk, és megsütjük. Az előzőleg megsütött két lapot 3-3 egyenlő részre vágjuk hosszában. Az egyik csík lesz a házikó alja, a másik kettő a teteje. Összesen két rúd süteményt kapunk.
Krém:
4 csomag vanília pudingport megfőzünk 1 liter tejjel és 2 csomag vaníliás cukorral. 30 dkg margarint, 30 dkg porcukrot habosra kavarunk, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
Megtöltjük a süteményeket úgy, hogy az alsó lapra a krémből halmozunk, a csíkokat elosztjuk benne, majd befedjük háromszög alakban a másik két lappal. A tetejét megkenjük csokimázzal, és kókuszreszelékkel jól meghintjük. Hűtőben hagyjuk egy kicsit dermedni. Ha szeleteljük, pettyes házikóval kínálhatjuk a vendégeket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése