Hozzávalók:
20 dkg kalács, 3 tojás, fél l tej, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 10 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél dl rum, fél kg alma, 3 evőkanál barackíz
Az 1-2 napos süteményeket karikákra vágjuk, a tojássárgáját a cukorral és olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt süteményre - amit egy mély tálba tettünk - ráöntjük. Egy ideig benne áztatjuk. Egy szélesebb tűzálló tálat kivajazunk, és az áztatott süteményt belerakjuk rétegenként a rumba áztatott mazsolával, darált dióval meghintve. Mazsola helyett befőtt cseresznyét vagy meggyet adhatunk. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel borítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt, és a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik, és kissé megpirul. Tűzálló tálba tálaljuk, vagy ha tepsiben sül. Kockákra vágva, szedőlapáttal adagoljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése