Mandulás rizskalács

Hozzávalók:
12 dkg rizsliszt, 4 evőkanál tej, 20 dkg cukor, 4 egész tojás, 1 dkg élesztő, 5 dkg darált mandula, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 5 dkg vaj, a tepsihez 3 dkg vaj.

A rizslisztre ráöntöm a tejet. Fél dl langyos vízben elmorzsolom az élesztőt, majd hozzáteszek egy teáskanál cukrot, és langyos helyen felfuttatom. Mély tálban összegyúrom a lisztet, a vajat, az egész tojásokat, a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat meg a felfutott élesztőt, majd a darált mandulát is hozzáadva alaposan kidolgozom a tésztát. Vajjal kikent hosszúkás tepsibe töltöm a masszát, fél óráig pihentetve, előmelegített, forró sütőben szép pirosra megsütöm. Még forrón deszkára borítom, és csak ha kihűlt, akkor szeletelem fel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése