Hozzávalók:
Töltelék:
baracklekvár
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy kis kanál cukrot téve a tejbe. Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a zsírt vagy vajat. Hozzá adjuk a többi cukrot, tejfölt, sót, élesztőt a tejjel és jól összedolgozzuk a tésztát. Ruhával letakarva kelesztjük meleg helyen. Kinyújtjuk, felvágjuk kis négyszögekre. Közepükbe gyümölcslekvárt teszünk, feltekerjük kifli formára.(Lehetőleg házi lekvárt, a bolti kifolyhat) Kivajazott tepsire felrakjuk a kifliket nem túl szorosan, és meleg sütőben világos színűre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket.
Attól "Hókifli", hogy fehér lesz. Lehet dió töltelékkel is megtölteni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése