Vaníliás félholdak

(Munka: kb. 30 perc, Fogyasztható: kb. 3 óra múlva)

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
15 dkg vaj + a tepsihez, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 1 teáskanál őrölt kardamom[*], 1 csipet fahéj, 25 dkg liszt + a nyújtáshoz, 25 dkg darált mandula

Előkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással. Beledolgozzuk a kardamomot, a fahéjat, a lisztet és 3 evőkanál kivételével a mandulát. A tésztát 2 órára behűtjük.

Elkészítés:
Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Félhold alakú kiszúróval kivágjuk a formákat, és sorban a tepsire rakjuk.
A maradék tojást elkeverjük, és megkenjük vele a holdak tetejét. Megszórjuk a félretett mandulával, és sütőben kb. 10 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése