Karamellás madártej

Hozzávalók:
1,5 liter tej, 1 tasak karamellás pudingpor, 3 tojás, 10 dkg cukor.

A tejből 1 decit félreteszünk, a többit egy nagy lábosba öntjük. A félretett tejet a tojássárgákkal, a pudingporral és a cukorral összekeverjük, és a többi tejhez öntjük. Felforraljuk, és félretesszük hűlni. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A felvert habot evőkanállal forrásban lévő vízbe szaggatjuk, szűrőkanál segítségével mindkét oldalát megfőzzük. A szűrőben hagyjuk lecsöpögni. (Egyszerre csak annyit tegyünk a vízbe, hogy legyen helyük megdagadni.) A kihűlt madártejet üvegtálba tesszük, a tetején szépen elrendezzük a habgaluskákat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése