Zebrakeksz

Hozzávalók:
3 dl tej, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag (4 dkg) csokoládé ízű pudingpor, 1 evőkanál kakaópor, 12,5 dkg margarin, 1 nagy csomag édes, vagy házi keksz.

2 deci tejet a porcukorral felforraljuk. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport meg a kakaót, majd lassan a forró tejbe csurgatjuk. Folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Levesszük és belekeverjük a margarint, és langyosra hűtjük. Egy tálcára kb. 40 centis alufóliát fektetünk. A kekszet egyenként kenjük meg a kakaós krémmel, egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Kívül is bekenhetjük, és megszórhatjuk például kókuszreszelékkel. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére tesszük, és hűtőszekrényben legalább 2 napig pihentetjük.
Kicsomagolás után ferdén 1 centi vastagra vágjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése